суботу, 17 серпня 2019 р.

НАВЧАЮТЬСЯ КЕРІВНИКИ МЕТОДИЧНИХ ОБ'ЄДНАНЬ

16 серпня 2019 року знов гостинно відчинила свої двері науково-методична лабораторія математичних дисциплін КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради» — з методистами та науковцями академії зустрічалися керівники методичних об’єднань учителів математики районів, міст та об’єднаних територіальних громад Одеської області. Для них відбувся семінар-нарада «Особливості вивчення математики у 2019/2020 навчальному році в контексті реалізації наскрізних ліній компетентностей».

  Перед учасниками семінару з доповідями, повідомленнями, відповідями на запитання виступили завідувачка лабораторії Грінчук В.В., методист вищої категорії Потьомкіна В.Ю., в.о. професора кафедри природничо-математичної освіти та інформаційних технологій Мітельман І.М., в.о. доцента кафедри Задоріна О.М.

Були окреслені проблеми організації профільного та поглибленого вивчення математики, методичного забезпечення викладання математики відповідно до Концепції Нової Української Школи та врахування наскрізних ліній ключових компетентностей під час навчання математики учнів за різними рівнями.

Грінчук В.В. окремо зупинилась на питаннях вимог до сучасного уроку математики та на нормативному забезпеченні викладання математики.

Аналіз результатів учнів Одеської області на завнішньому незалежному оцінюванні з математики за 2016–2019 рр. викликав зацікавлене й жваве обговорення, оскільки керівники методичних об’єднань самі є висококваліфікованими вчителями-практиками. Були внесені слушні пропозиції щодо шляхів подолання певних негативних тенденцій в якості знань з математики учнів старшої школи.

Логічним завершення зустрічі став методичний тренінг «Методика впровадження наскрізних ліній компетентностей у процесі вивчення математики», який провела в.о. доцента, кандидат педагогічних наук Задоріна О.М.

Усі учасники мали можливість висловити свої враження від роботи, дати оцінку виступам та презентаціям. Присутні відзначили незмінно високий рівень підготовки семінару-наради та актуальність питань, що розглядались під час заходу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.