пʼятницю, 22 березня 2019 р.

ВІДБУВСЯ СЕМІНАР-ТРЕНІНГ З МЕТОДИКИ РОЗВ'ЯЗУВАННЯ ОЛІМПІАДНИХ ЗАДАЧ З ТЕОРІЇ ЧИСЕЛ

20 березня 2019 року в науково-методичній лабораторії математики кафедри природничо-математичної освіти та інформаційних технологій Одеської академії неперервної освіти відбувся науково-практичний семінар-тренінг «Предметно-методичний супровід учнівських олімпіад з математики: розв’язування та оцінювання олімпіадних задач з теорії чисел» (керівник семінару — в.о.професора кафедри природничо-математичної освіти та інформаційних технологій, кандидат фізико-математичних наук, доцент, заслужений вчитель України Мітельман Ігор Михайлович). У заході взяли участь 34 вчителя математики з різних закладів загальної середньої освіти Одещини, переважно — педагогічні працівники, які беруть участь у підготовці учнів до ІІ-ІІІ етапів Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики, у роботі журі олімпіад тощо. 
Семінар розпочався обговоренням учасниками разом із завідувачем лабораторії Грінчук В.В. проблем роботи з математично обдарованими учнями в умовах освітньої реформи в Україні, зокрема — у контексті оновлення змісту шкільної математичної освіти, профільного та поглибленого вивчення математики.
Семінар-тренінг був присвячений моделюванню та аналізу конкретних проблемних математичних і дидактичних ситуацій у взаємозв’язку теоретичного, цільового, змістового, технологічного та контрольного компонентів підготовки учнів до математичних олімпіад (на матеріалах одного з обов'язкових розділів програми учнівських математичних змагань — елементарної теорії чисел).
Учасники семінару в підсумковому обговоренні відзначили, зокрема, його вагому практичну спрямованість, належний рівень підготовки, актуальність та змістовність поданих матеріалів. Результати семінару отримали високу оцінку. Усі учасники отримали сертифікати від академії.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.