пʼятницю, 22 жовтня 2021 р.

ВІДБУВСЯ СЕМІНАР-ТРЕНІНГ «ІГРОВІ ФОРМИ ЗАЛУЧЕННЯ УЧНІВ ДО МАТЕМАТИЧНОЇ ТВОРЧОСТІ»

Відповідно до плану роботи КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради» для вчителів математики закладів освіти Одеської області 20 жовтня проведено семінар-тренінг «Ігрові форми залучення учнів до математичної творчості (математичні квести, брейн-ринги, вікторини тощо)».

Захід відбувся на офіційній web-платформі кафедри методики викладання і змісту освіти в онлайн-форматі. Участь у семінарі взяли понад 50 вчителів математики із закладів освіти міст Одеси, Чорноморська, територіальних громад та закладів обласного підпорядкування, а також окремі представники центрів професійного розвитку педагогічних працівників. До роботи семінару були залучені й викладачі математики закладів фахової передвищої освіти.

Метою семінару був аналіз конкретних проблемних математичних і дидактичних задач щодо використання у професійній діяльності ігрових форм залучення учнів до математичної творчості, а також вивчення ситуацій у взаємозв’язку теоретичного, цільового, змістового, технологічного та контрольного компонентів навчання математики нетрадиційними методами.

З вчителями працювали Задоріна О.М., старший викладач кафедри методики навчання і змісту освіти, кандидат педагогічних наук, Потьомкіна В.Ю., методист лабораторії природничо-математичної освіти, Рудченко І.І., учитель математики Одеського ліцею №9 Одеської міської ради; Качан Т.В. та Васильєв С.М. -- викладачі математики Одеського технічного фахового коледжу ОНАХТ.

Під час заходу учасники ознайомилися з теоретичними засадами застосування нетрадиційних форм навчання математики, проведення позаурочних заходів в ігрових формах. Також було окреслено шляхи роботи з обдарованими дітьми щодо розвитку математичної творчості. Учителі-практики поділились досвідом проведення математичних квестів і математичних кросів у своїх закладах освіти. Особливо цінною виявилася методика використання зазначених форм роботи в умовах дистанційного навчання.

Наприкінці семінару його учасники отримали матеріали для проведення тематичних тижнів математики із сценарними розробками.

Учасники семінару відзначили високий рівень проведення та його актуальність.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.