четвер, 12 квітня 2018 р.

4 КВІТНЯ ВІДБУЛАСЯ ЗУСТРІЧ З ПРОФЕСОРОМ ЄВГЕНОМ НЕЛІНИМ


4 квітня 2018 р. на кафедрі природничо-математичних дисциплін та інформаційних технологій Одеського обласного інституту вдосконалення вчителів відбулася творча зустріч методичних працівників, учителів математики з відомим науковцем, автором підручників та навчально-методичних посібників професором Харківського національного педагогічного університету імені Г.С.Сковороди Євгеном Петровичем Неліним.
Тема тривалої професійної розмови з педагогами Одещини: «Реалізація діяльнісного і компетентнісного підходів до викладання математики в сучасних підручниках як дієвий засіб успішної підготовки учнів до виконання завдань ЗНО-2018 з математики».

Професор Є.П.Нелін, зокрема, докладно розглянув у розрізі ключової та предметної математичних компетентностей як теоретичні, так і практичні аспекти нового Державного стандарту, яким передбачається, що саме компетентнісний підхід має стати повноцінним містком, що поєднує Нову українську школу з реальним світом і тими потребами, які ставить перед людиною життя.

Учасники зустрічі скористалися нагодою плідно обговорити з професором Неліним особливості комплектів підручників, автором яких він є. Є.П.Нелін проаналізував дворівневу систему орієнтирів для пошуку планів розв'язування різних типів рівнянь та нерівностей, у тому числі — з параметрами. Цікавою була також і ілюстрація методів розв'язування геометричних задач, прийомів використання авторських таблиць тощо.

Євген Петрович Нелін відповів на численні запитання, деякі з котрих викликали жваву дискусію.   


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.